Background Heading

DESPRE CASA TIFF

CASA TIFF: UN PUZZLE DE ISTORII INSPIRATE

Casa TIFF de astăzi este un puzzle lăsat în urmă de generații întregi de proprietari, în urma  extinderilor constante pe parcursul a trei secole.

Chiar dacă a fost construită în secolul XVIII, putem spune că istoria ei începe mult mai devreme. Meșterii care au ridicat-o au considerat, probabil, că un artist e original atunci când își ascunde sursele de inspirație, motiv pentru care au respectat obiceiul vremii și au furat piatră șlefuită din zidul cetății, construit pe vremea romanilor.

Din vremea în care Casa TIFF era casă parohială, în pod se păstrează o „cameră de penitență” – întunecată și atât de îngustă, încât în ea încape un singur om, în picioare. Casa TIFF a văzut multe evenimente și în epoca modernă: mărturie stă un pistol perfect funcțional din primul război mondial, descoperit încărcat într-o firidă din pereți, în timpul renovărilor din 2011.

 

HAI LA CASA TIFF

Casa TIFF este rezultatul nevoii de a reuni sub un singur acoperiș atât cele mai interesante proiecte, cât și echipa, fanii festivalului, pe toți cei care au nevoie de un spațiu în care să exprime și să respire artă. Cei pe care îi veți întâlni acum, aici, speră, la rândul lor, să scrie într-o zi propria pagină în istoria culturală a țării.

Începând cu anul 2021, am primit o parte din prietenii noștri la noi în casă: VISUIN, un restaurant cu preparate deosebite și băuturi pregătite pentru ați satisface papilele gustative, MELO MELANJ, un magazin de viniluri pentru toți audiofilii, colecționarii și cei entuziasmați de muzică, LUNET, un brand românesc care produce ochelari de calitate, la prețuri accesibile, Grama Shop, definiția senzualității și a emoției, îmbrăcată în țesături fine și lucrată manual în atelierele de creație și un spațiu de lucru, Sala STUDIO, care poate fi închiriat pe oră sau pe zi, gândit pentru întâlniri de business sau freelanceri.
De-a lungul anului, proiecțiile de film, concertele live și expozițiile au devenit o obișnuință! Te așteptăm să te bucuri de experiența completă.  

Vrei să organizezi un

eveniment în bistro?

VREI SĂ ORGANIZEZI UN EVENIMENT ÎN 

SALA NOASTRĂ?