april, 2020

11apr(apr 11)5:00 pm12(apr 12)9:00 pmWeekend Love & Film FoodProiecție | TIFF Unlimited

Event Details

Sâmbătă, 11 aprilie

ora 17.00 – Scurtmetraje românești

Trei dintre cele mai premiate filme scurte românești, toate povești emoționante despre tați și fiii lor:

  • Superman, Spiderman sau Batman, r. Tudor Giurgiu (Premiul Academiei Europene de Film pentru cel mai bun scurtmetraj în 2012)
  • Nunta lui Oli, r. Tudor Cristian Jurgiu
  • Lampa cu căciulă, r. Radu Jude

 

ora 21.00 – Tom at the Farm

Regia: Xavier Dolan

Suspans, erotism și instincte primare într-un thriller psihologic à la Xavier Dolan, „copilul minune” al cinema-ului contemporan. Guillaume (Dolan) merge la o fermă izolată, la înmormântarea iubitului său, după moartea subită a acestuia, și află cu stupoare că familia sa nu știa nimic despre orientarea sa sexuală. Pare însă că fratele lui bănuiește cine este și-l atrage într-un joc agresiv, încărcat de sexualitate.

Duminică, 12 aprilie

ora 17.00 – Michelin Stars – Tales from the Kitchen

Regia: Rasmus Dinesen

Toți maeștrii bucătari din lume visează să primească o stea Michelin, dar cine decide cine merită această neobișnuită distincție și pe ce criterii? Câțiva chefi celebri vin cu argumente pro și contra acestui sistem de rating care le-a provocat fie bucurii imense, fie căderi nervoase. Totul e asortat cu delicatese preparate chiar de ei, pentru inspirație cât #StămAcasă. O delicioasă experiență Film Food de la TIFF 2018.

ora 21.00 – Laurence Anyways

Regia: Xavier Dolan

O poveste de dragoste de-o frumusețe răvășitoare: imposibila relație dintre o femeie numită Fred și un bărbat numit Laurence, care-și dorește să devină femeie. Viziunea, sensibilitatea și maturitatea emoțională a lui Dolan, care a lansat acest film la doar 23 de ani, sunt dezarmante. „Forța lui Xavier Dolan vine din faptul că nu-i este teamă de nimic”- Télérama. Queer Palm, Cannes 2012

more

Time

11 (Saturday) 5:00 pm - 12 (Sunday) 9:00 pm

X