november, 2019

28nov8:00 pm10:00 pmThe Lighthouse - AvanpremierăCinemateca TIFF

Event Details

Robert Eggers, cineastul vizionar care a creat capodopera horror “The Witch”, revine în 2019 cu povestea hipnotică și halucinantă a doi bărbați izolați pe o insulă îndepărtată și misterioasă din New England, în anul 1890. | Bilete: bit.ly/2o42nCt

Ephraim Wislow (intrepretat de Robert Pattinson) este trimis pe insula izolată pentru a face câteva reparații la farul păzit de bătrânul și ciudatul Thomas Wake (Willem Dafoe). În prima zi de muncă, Wislow descoperă o mica figurină reprezentând o sirenă, pe care o ascunde în haina sa. Începe să aibă viziuni cu tentacule ce cuprind farul, cioturi de copaci plutind în apă și imagini îndepărtate ale unei sirene. Pe măsură ce săptămînile trec, relația dintre cei devine tot mai ciudată și mai tensionată, la fel și viziunile și întâmplările de pe insula.

Lansat la cea mai recentă ediție a Festivalului de Film de la Cannes, “The Lighthouse” a primit cele mai elogioase critici, mai ales pentru spectaculoasa sa producție. Deși nu a avut un budget generos și a fost filmat în condiții extreme, filmul are un impact imediat asupra spectatorilor ce vor scăpa cu greu de imaginile puternice create de regizor.

more

Time

(Thursday) 8:00 pm - 10:00 pm

X