august, 2020

05aug5:00 pm7:00 pmCărți despre film, lansate la TIFF 2020

Event Details

Cinefilii interesați să descopere literatura care abordează, prezintă și analizează evoluția cinematografiei sunt invitați să participe, la această ediție, la două lansări de carte găzduite, organizate la Casa TIFF cu intrare liberă.

Miercuri, pe 5 august, de la ora 17:00, Editura Eikon lansează volumul Adaptarea cinematografica a operelor literare. Aporii. Prejudecăți. Noi perspective, semnat de Anda Ionaș. Cartea are la bază o teză de doctorat, care urmărește evoluția istorică a teoriei și a practicii adaptării, propunând o nouă abordare a conceptului, prin prisma dinamicii procesului de creație și de receptare a operei derivate. Printre temele abordate: problema fidelității față de materialul-sursă, specificul filmului în raport cu literatura și cu teatrul, noțiunea de „autor de cinemaˮ. La discuția moderată de Valentin Ajder vor participa, alături de autoarea cărții, invitații Mircea Muthu, Daniel Iftene și Vianu Mureșan.

Joi, pe 6 august, de la ora 16:00, publicul TIFF este invitat să descopere Istoria filmului românesc de animaţie 1920-2020, o lucrare semnată de criticul de film Dana Duma, publicată la Editura Academiei Române. Volumul apare chiar la aniversarea unui secol de la premiera, la Cinema Militar, a primului fim românesc de animație: Păcală în lună, realizat de Aurel Petrescu și produs la casa de producție Soarele.

more

Time

(Wednesday) 5:00 pm - 7:00 pm

Location

Casa TIFF

Strada Universității nr. 6

X