Casa TIFF: un puzzle de istorii inspirate

Casa TIFF de astăzi este un puzzle lăsat în urmă de generații întregi de proprietari, în urma  extinderilor constante pe parcursul a trei secole.

Chiar dacă a fost construită în secolul XVIII, putem spune că istoria ei începe mult mai devreme. Meșterii care au ridicat-o au considerat, probabil, că un artist e original atunci când își ascunde sursele de inspirație, motiv pentru care au respectat obiceiul vremii și au furat piatră șlefuită din zidul cetății, construit pe vremea romanilor.

Din vremea în care Casa TIFF era casă parohială, în pod se păstrează o „cameră de penitență” – întunecată și atât de îngustă, încât în ea încape un singur om, în picioare. Casa TIFF a văzut multe evenimente și în epoca modernă: mărturie stă un pistol perfect funcțional din primul război mondial, descoperit încărcat într-o firidă din pereți, în timpul renovărilor din 2011.

Restaurarea începută atunci continuă și astăzi. Elementele originale au fost păstrate cu grijă, iar în zonele distruse s-au creat elemente în mod evident noi, integrate în ansamblul istoric. Totul pentru ca istoria să ne inspire să mergem mai departe.

Acum, Casa TIFF conține săli de conferințe, expoziții și evenimente, o cafenea și o terasă, dar și birourile de festival, active pe întreaga perioadă a anului.

Hai la Casa TIFF

Casa TIFF este rezultatul nevoii de a reuni sub un singur acoperiș atât cele mai interesante proiecte, cât și echipa, fanii festivalului, pe toți cei care au nevoie de un spațiu în care să exprime și să respire artă. Cei pe care îi veți întâlni acum, aici, speră, la rândul lor, să scrie într-o zi propria pagină în istoria culturală a țării.

Proiecțiile de filme și concertele live sunt o obișnuință pentru Casa TIFF, care s-a dovedit însă în egală măsură un spațiu pentru realizarea de emisiuni, susținerea de conferințe și traininguri sau evenimente corporate. Așa cum ne-am propus de la bun început: inspirăm creativitatea. În toate formele ei!

Program bistro:

Luni – Vineri 8-00
Sâmbătă 10-01
Duminică 10-00

Poze

Galerie Foto

Few photos about us

Ieșirea  de sâmbătă seara este deja o tradiție! Adună gașca și #HaiÎnCasă!

#CasaTIFF #Sambata
Nu știm pentru alții cum e, dar, pentru noi, un mic dejun savurat pe terasă e adevăratul vestitor al primăverii. 
Mai rămâne să vină și primăvara în varianta full, că trailerul l-am văzut cu toții și ne place :). #HaiÎnCasă #PeTerasă #ByeWinter
°
°
°
°
°
°
°
#breakfast #breakfastclub #Breakfastideas #breakfastofchampions 
#clujlife #insidecluj #viataincluj #ig_cluj #enjoy #LocalsKnow #localbar #localbistro #people #guest #GetFed #eatfamous #feedfeed #dailyfoodfeed #forkyeah
Cheers to you, my Sun! #casatiff #haiincasa #springtime #sunnydays #bistro #cluj #clujnapoca #clujinsta
Tu ce faci duminică seara? 🤔 #HaiÎnCasă 😉

#CasaTIFF
°
°
°
°
°
°
°
#clujlife #insidecluj #viataincluj #ig_cluj #enjoy #LocalsKnow #localbar #localbistro #people #guest #Hospitality #fun #SundayFunday #discoveranotherromania #CocktailsofRomania #sustinbarmaniiromani #liqpic #bestbars #amasingcocktails #instacocktails #craftcocktails #imbibegram #cocktailsofinstagram
Suntem live, direct din cuptor! Enjoy! 😃#casatiff #haiîncasă #bistro #ribs #babybackribs #cluj #saturdayvibes
Știi că ai găsit dragostea, atunci când persoana iubită te completează și te duce la cea mai bună versiune a ta. Cam ca și ginul și apa tonică. 
Bucură-te de iubire în fiecare zi. Fără moderație!

#CasaTIFF #AllYouNeedIsLoveAndGin
Awesome people are hanging out together!

#HaiÎncasă #CasaTIFF
Arnold Schwarzenburger is sure that you’ll be back! 😎🍔🎥 #casatiff #haiincasa #bistro #brunch #sundaybrunch #burger #burgerlovers #burgermania #cluj #lifeincluj #clujinsta
Nu-i ca și cum duminică seara sunt multe de rezolvat. Dar dacă strangi încă 2-3 oameni dragi și adaugi un drink light, ceva fain poate ieși! 😊

#HaiÎnCasă #duminica
Nu ne place să ne lăudăm, așa că vă lăsăm pe voi să ne felicitați pentru al patrulea an consecutiv în care CASA TIFF primește premiul pentru “cel mai bun bistro” la @clujlife Community Conference #5. 
Mulțumiiiim! 
#bestbistrointown #haiîncasă #casatiff
Sometimes, mornings tend to be upside down. But there’s nothing a good breakfast won’t fix. 🥓🥚🍳☕️ #casatiff #haiincasa #dedimineata #breakfast #breakfastclub #bestbreakfastintown #bistro #bistronomy #clujnapoca #clujinsta #clujcity #cluj
Mirosul de cafea proaspăt prăjită, dimineața! 😍 ☕

#HaiÎnCasă #GreenwichRoast #OurCoffee

Vrei să organizezi un eveniment în bistro?

Vrei să organizezi evenimente în sălile noastre?

X