Casa TIFF: un puzzle de istorii inspirate

Casa TIFF de astăzi este un puzzle lăsat în urmă de generații întregi de proprietari, în urma  extinderilor constante pe parcursul a trei secole.

Chiar dacă a fost construită în secolul XVIII, putem spune că istoria ei începe mult mai devreme. Meșterii care au ridicat-o au considerat, probabil, că un artist e original atunci când își ascunde sursele de inspirație, motiv pentru care au respectat obiceiul vremii și au furat piatră șlefuită din zidul cetății, construit pe vremea romanilor.

Din vremea în care Casa TIFF era casă parohială, în pod se păstrează o „cameră de penitență” – întunecată și atât de îngustă, încât în ea încape un singur om, în picioare. Casa TIFF a văzut multe evenimente și în epoca modernă: mărturie stă un pistol perfect funcțional din primul război mondial, descoperit încărcat într-o firidă din pereți, în timpul renovărilor din 2011.

Restaurarea începută atunci continuă și astăzi. Elementele originale au fost păstrate cu grijă, iar în zonele distruse s-au creat elemente în mod evident noi, integrate în ansamblul istoric. Totul pentru ca istoria să ne inspire să mergem mai departe.

Acum, Casa TIFF conține săli de conferințe, expoziții și evenimente, o cafenea și o terasă, dar și birourile de festival, active pe întreaga perioadă a anului.

Hai la Casa TIFF

Casa TIFF este rezultatul nevoii de a reuni sub un singur acoperiș atât cele mai interesante proiecte, cât și echipa, fanii festivalului, pe toți cei care au nevoie de un spațiu în care să exprime și să respire artă. Cei pe care îi veți întâlni acum, aici, speră, la rândul lor, să scrie într-o zi propria pagină în istoria culturală a țării.

Proiecțiile de filme și concertele live sunt o obișnuință pentru Casa TIFF, care s-a dovedit însă în egală măsură un spațiu pentru realizarea de emisiuni, susținerea de conferințe și traininguri sau evenimente corporate. Așa cum ne-am propus de la bun început: inspirăm creativitatea. În toate formele ei!

Program bistro:

Luni – Vineri 8-00
Sâmbătă 10-01
Duminică 10-00

Poze

Galerie Foto

Few photos about us

Iubiri aprinse, muzică de suflet și o aventură culinară la nivel de ritual în Argentina, toate pe https://unlimited.tiff.ro, gratuit weekendul acesta.

Sâmbătă, 30 mai
▶️ 17:00: Film Food: Totul despre grătarul argentinian / Todo sobre el asado
▶️ 21:00: Chavela

Duminică, 31 mai
▶️ 21:00: Incendiul / El incendio
🏆Trofeul Transilvania la TIFF 2015
O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania, va fi difuzată săptămânal pe platforma de streaming @tiffunlimited, începând din 25 mai. Primul invitat al jurnalistului Mihnea Măruță este regizorul Cristi Puiu, unul dintre cei mai valoroși invitați ai @tiffromania, prezent la Cluj cu toate filmele sale în ultimii 20 de ani. 
Interviul va putea fi vizionat gratuit pe unlimited.tiff.ro, de oriunde din lume, astăzi, 25 mai, de la ora 20.00. Dialogul va fi disponibil în avans pentru abonații platformei.
💥 Un thriller cu Gheorghe Visu, Vlad Ivanov și Dragoș Bucur, o comedie cu un urs, pe muzica lui Bregovic, și un documentar despre industria videochat-ului. Vă așteaptă un weekend 🇷🇴 Made in RO pe https://unlimited.tiff.ro 📽Sâmbătă, 16 mai
ora 17:00 - PhoeniXXX, r. Mihai Dragolea
🏆Premiul pentru cea mai bună cercetare în secțiunea România, Astra Film Festival 2017
ora 21:00 - Câini, r. Bogdan Mirică
🏆Premiul FIPRESCI, Un Certain Regard, Cannes 2016, Trofeul Transilvania la TIFF 2016, Șase premii Gopo, 2017
📽Duminică, 17 mai
ora 21:00 - Ursul, r. Dan Chișu
🏆În competiția ZFR la TIFF 2011
*Filme recomandate de IQOS.
Platoul BBQ este nou apărut în CASA TIFF, dar și-a câștigat repede un rol de mare vedetă. Dacă vrei să-l vezi în carne și oase (plus onion rings și alte bunătăți) trebuie doar să ne anunți sau să accesezi oricare dintre aplicațiile de delivery.
Stay safe! Ne revedem curând! #bbqlovers #bbqchicken #bbqsauce #clujnapoca #clujcity #clujnapoca📷 #clujnapoca❤️ #clujvibes #ilovecluj #bistronomy #casatiff
Sugestiile voastre au ajuns exact în meniul Casei TIFF. Ne-am mărit zona de supe și zămuri, așa că acum chiar aveți de unde alege. 
Deci, o supă de pui careva? Merge bine cu ardei iute, un pic de smântână și cu senzația de vineri.

În curând #peterasă, momentan o aducem noi dacă ne scrii sau accesezi oricare dintre aplicațiile partenere. Poftă mare!  #clujrestaurants #soupseason #soupforthesoul #souptime #bistrotable #bistronomy #clujvibes #clujnapoca #clujinsta #clujlife #cluj
După o viață de lux și petreceri, un rege al lumii mondene din Roma își trage suflarea și se uită în jurul său. În cu totul altă lume, un deținut încearcă să salveze trupul unui copil în lagăr. Bucurie și tragedie, opulență și lupta pentru supraviețuire - două filme remarcabile, complet diferite, se văd gratuit pe @tiffunlimited pe 9-10 mai, în Oscar Weekend.
O să lăsăm această poză aici în cinstea tuturor zilelor care vor veni și care vor fi trăite exact așa, la soare, pe terasă, cu drinkuri și prieteni. Și toate măsurile de siguranță la pachet, desigur :). Cheers!

#cluj #clujnapoca #clujlife #clujinsta #clujcity #hailatiff #casatiff #casatiff☀️🍹 #drinksdrinksdrinks #transylvania #instaromânia #cocktailsofinstagram
Suntem la o pandemie distanţă de lumea din Colibri - o comedie absurdă despre un viitor apropiat în care ce ție nu-ți place, altuia nu-i pasă. Dacă ești fan 1984, Handmaid’s Tale sau Black Mirror, astăzi de la ora 20, e momentul să vii pe @tiffunlimited pentru a vedea cel mai nou spectacol de teatru marca Play Unlimited: Teatru nou la tine acasă.

Regie și scenografie: Daniel Popa
O producție Doctor's Studio, în colaborare cu Teatrul LUNI de la Green Hours (52 min.) Costul unui bilet per spectacol este de 💵 30 de lei iar biletele vor putea fi cumpărate în avans accesând fiecare titlu în parte pe https://unlimited.tiff.ro
Ne este foarte dor de @tiffromania, de aceea vrem să revedem filme care au cucerit în trecut juriul și publicul de festival. Gratuit pe TIFF Unlimited, în weekend-ul de #CaranTIFF.

Sâmbătă, 25 aprilie
17:00 - Scurtmetraje românești
21:00 - Belgica - Filmul de închidere, TIFF 2016, *recomandat de IQOS

Duminică, 26 aprilie
21:00 - La vida útil / A Useful Life - Premiul Special al Juriului, TIFF 2011, *recomandat de IQOS
Mai țineți minte vremurile în care împărțeam cu prietenii felurile de mâncare comandate și, peste toate, ciocneam halbe de bere, drinkuri sau pahare de vin?

Ei bine, astfel de momente le mai vedem doar în poze, așa cum e cea alăturată. Enjoy!

#oldtimes #pevremeamea #before #beforequarantine #casatiff #haiîncasă #wewillreturn #bistro #diner #cluj #clujnapoca #transylvania #lifeincluj #beer
Avem o super propunere pentru voi din partea @tiffunlimited - seria Play Unlimited: Teatru la tine acasă.

Începând de joi, 23 aprilie, venim săptămânal cu spectacole de teatru și dans contemporan, create de câțiva apreciați artiști independenți din România. Cumpărând un bilet, susțineți această minunată comunitate.

Costul unui bilet per spectacol este de 💵 30 de lei iar biletele vor putea fi cumpărate în avans accesând fiecare titlu în parte pe https://unlimited.tiff.ro 📽 Birdville, Joi, 23 aprilie, 20:00
📽 Colibri, Marți, 28 aprilie, 20:00
📽 153 de secunde, 30 aprilie, 20:00
Da, știm! Un Aperol Spritz te-ar face să vezi lumea cu alți ochi, mai ales dacă-l bei în siguranța propriei case. Dar pe lângă el, ce-ai zice de un Mojito sau poate un Hugo? 
Ei bine, noi le-am mixat și remixat așa cum o facem de atâta vreme și le-am așezat în sticle de 1 litru, gata să vină la tine. Așadar, dacă ți-e dor de un drink savurat #peterasă, dar la tine acasă, scrie-ne aici, pe Facebook, dă-ne un call sau comandă direct din aplicațiile partenere, #Glovo, #FoodPanda, #EuCeMănânc sau #TakeAway. Totul e pregătit!

#drinks #mix #ordernow #bistro #casatiff #staiîncasă #delivery #drinksdelivery #wedeliverdrinks #mojito #aperolspritz #hugo #cluj #clujlife #lifeincluj

Vrei să organizezi un eveniment în bistro?

Vrei să organizezi evenimente în sălile noastre?

X