Casa TIFF: un puzzle de istorii inspirate

Casa TIFF de astăzi este un puzzle lăsat în urmă de generații întregi de proprietari, în urma  extinderilor constante pe parcursul a trei secole.

Chiar dacă a fost construită în secolul XVIII, putem spune că istoria ei începe mult mai devreme. Meșterii care au ridicat-o au considerat, probabil, că un artist e original atunci când își ascunde sursele de inspirație, motiv pentru care au respectat obiceiul vremii și au furat piatră șlefuită din zidul cetății, construit pe vremea romanilor.

Din vremea în care Casa TIFF era casă parohială, în pod se păstrează o „cameră de penitență” – întunecată și atât de îngustă, încât în ea încape un singur om, în picioare. Casa TIFF a văzut multe evenimente și în epoca modernă: mărturie stă un pistol perfect funcțional din primul război mondial, descoperit încărcat într-o firidă din pereți, în timpul renovărilor din 2011.

Restaurarea începută atunci continuă și astăzi. Elementele originale au fost păstrate cu grijă, iar în zonele distruse s-au creat elemente în mod evident noi, integrate în ansamblul istoric. Totul pentru ca istoria să ne inspire să mergem mai departe.

Acum, Casa TIFF conține săli de conferințe, expoziții și evenimente, o cafenea și o terasă, dar și birourile de festival, active pe întreaga perioadă a anului.

Hai la Casa TIFF

Casa TIFF este rezultatul nevoii de a reuni sub un singur acoperiș atât cele mai interesante proiecte, cât și echipa, fanii festivalului, pe toți cei care au nevoie de un spațiu în care să exprime și să respire artă. Cei pe care îi veți întâlni acum, aici, speră, la rândul lor, să scrie într-o zi propria pagină în istoria culturală a țării.

Proiecțiile de filme și concertele live sunt o obișnuință pentru Casa TIFF, care s-a dovedit însă în egală măsură un spațiu pentru realizarea de emisiuni, susținerea de conferințe și traininguri sau evenimente corporate. Așa cum ne-am propus de la bun început: inspirăm creativitatea. În toate formele ei!

Program bistro:

Luni – Vineri 8-00
Sâmbătă 10-01
Duminică 10-00

Poze

Galerie Foto

Few photos about us

Weekend-ul acesta de #CaranTIFF, colegii de la @tiffunlimited, au pregătit o nouă serie de filme bune pe unlimited.tiff.ro. ⭐️ Sâmbătă, 11 aprilie, ora 17:00: Scurtmetraje românești
⭐️ Sâmbătă, 11 aprilie, ora 21:00: Tom at the Farm
⭐️ Duminică, 12 aprilie, ora 17:00: Michelin Stars - Tales from the Kitchen
⭐️ Duminică, 12 aprilie, ora 21:00: Lawrence Anyways
În directă concordanță cu primăvara și soarele care ne face-n ciudă de afară, vă prezentăm super-producția "Orient Express": mai exact, o combinație de falafel, condimente, salate fresh si tabbouleh.

Bineînțeles, vine la tine dacă ne suni sau ne scrii aici, pe Facebook, sau dacă accesezi una dintre #FoodPanda, #Glovo, #TakeAway sau #Eucemănânc. 
Be safe!

#orientalplate #sun #mediteraneandiet #staysafe #staiinside #casatiff #staiîncasă #wednesdayvibes #isolation #cluj #clujnapoca #lifeincluj #transylvania
În aproape 20 de ani am trecut prin multe, dar de fiecare dată @tiffromania a fost acolo, la final de mai sau început de iunie, așteptat de fani și muncit de o echipă de sute de oameni un an întreg. Marcăm o premieră pe care nu ne-am fi dorit-o, deși premierele sunt un must have la TIFF.

Am sperat, până în ultima clipă, că va fi posibil să ne vedem cu toții pe 29 mai, în Cluj, că ne vom întreba dacă plouă sau nu la deschidere (pentru a 19-a oară!) și că ne vom bucura de 10 zile de filme, concerte și multe dintre surprizele pe care le-am pregătit intens în ultimele săptămâni.

Întreaga industrie de film se confruntă cu incertitudini, însă două lucruri ne sunt clare, în acest moment: ediția cu numărul 19 nu mai poate avea loc între datele anunțate, 29 mai – 7 iunie, dar și faptul că nu ne vom da bătuți și vom găsi o soluție să umplem de energie bună orașul, așa cum o facem de atâția ani.

Așadar, dragi TIFF-ari, promitem să ne reîntâlnim curând. Revenim cu noile date atunci când situația ne va fi mai clară tuturor.
Până atunci, ne vedem pe @tiffunlimited 🎉
CaranTIFF ușor! 📍Întregul mesaj pe: https://tiff.ro/tiff/stiri/tiff-2020-se-reprogrameaza
📣Evadează în lumea lui David Lynch, cât #StaiAcasă!

Weekend-ul acesta pe @tiffunlimited vei putea viziona gratuit o selecție de filme regizate de inconfundabilul David Lynch. #StămAcasă în #CaranTIFF cu filme bune.

Sâmbătă, 4 aprilie, ora 21:00: LOST HIGHWAY

Duminică, 5 aprilie, ora 17:00: ERASERHEAD, debutul lui remarcabil

Duminică, 5 aprilie, ora 21:00: TWIN PEAKS: Fire Walk with Me
Liniștea de la noi de pe terasă e aproape asurzitoare, așa că ne-am gândit să o mai domolim puțin alături de voi, toți cei care suntem convinși că ne-ați fi călcat de muultă vreme pragul. Cafelele, drinkurile, berile, burgerii și câte și mai câte s-ar fi plimbat la mese, iar muzica ar fi răsunat în surdină, normal, ca să nu supărăm vecinii.

Practic, avem foarte multe locuri libere, așa că le puteți ocupa fără limită, printr-un simplu tag. Apoi, reunim gașca din virtual în real peste ceva vreme. Tot însorită, sperăm! Ce ziceți, cu cine ați împărți terasa, într-o vineri?

#staiîncasă #peterasădacăai #friday #becauseitsfriday #isolation #stayhome #goodthingsarecoming #goodthingscometothosewhowait #drinks #beer #wine #lunch #friends #tagyourfriends
🎫 Cumpără bilete de solidaritate pentru spitalele din #Cluj și oferă-le medicilor echipamente vitale în această perioadă, de la măști și mănuși, la costume de protecție.
🤝Avem @unsingurcluj și vrem să-l facem bine împreună!
📍Biletele se găsesc aici 👉 https://bit.ly/2WTKbjx.
Știți diminețile acelea în care soarele încă nu începe să te pârjolească, iar marea e liniștită și mângâiată, ușor, de vânt, iar tu te așezi la o tavernă, iei un espresso (sau poate chiar o bere) și un sandwich în pita?

Ei bine, până una alta, noi ți-l livrăm acasă, iar până îl mănânci, poți să-ți derulezi, în minte, scenariul de mai sus. Un "Greek Sandwich" nu aduce plajele Eladei la tine, dar îți aduce zâmbetul pe buze până ele vor redeveni realitate. 
Pentru comenzi, scrieți-ne pe Facebook/sunați-ne sau puteți accesa #FoodPanda, #TakeAway, #Glovo sau #EuCeMănânc.

#stayhome #staiîncasă #casatiff #stayhealthy #delivery #greekcousine #takemetothegreek #greeksandwich
În fiecare weekend de #CaranTIFF, #StămAcasă și ne întâlnim, virtual, pe @tiffunlimited, unde vedem gratuit, de la orele anunțate, premierele săptămânii. ⭐️Sâmbătă, 28 martie, ora 21:00: Vieți duble (o comedie de Olivier Assayas, cu Juliette Binoche) ⭐️ Duminică, 29 martie, ora 17:00: Moștenitoarele (Trofeul Transilvania la @tiffromania 2018) ⭐️Duminică, 29 martie, ora 21:00: Fără cale de-ntors (Trofeul Transilvania la @tiffromania 2011)

Filmele propuse vor putea fi accesate gratuit doar la ora anunțată, după care ele vor rămâne disponibile doar pentru abonații @tiffunlimited
“Beef Poutine” vine tocmai din Canada și, cum altfel, înglobează bucătăria franțuzească de peste Ocean cu cea americană, de peste graniță. Așadar, avem #french fries, acoperiți cu un #browngravy și carne de vită suculentă. 
Vine direct la tine acasă dacă ne scrii pe Facebook sau ne suni la 0745252452 sau comanzi prin FoodPanda, Glovo, TakeAway sau EuCeMănânc. 
Poftă mare și stați în casă! 
#stayhome #staysafe #order #delivery #casatiff #staiîncasă #beefpoutine #internationalcousine #canadiancousine #beef #frenchfries #food
⛱ N-avem locuri pe terasă,
🏡 Dar livrăm la tine-acasă ☎️ 0745 252 452
🚴🏻 sau pe orice aplicație de delivery .  #incasa #casatiff #cluj #clujnapoca #delivery #food #winter #snow
#StămAcasă, dar cu blidele pline!

Ne gândim la voi toți, cei pentru care gătitul nu e chiar cea mai mare plăcere (ne)vinovată, dar nici delivery-ul zilnic nu tocmai o opțiune. Ne gândim la toți cei care poftesc la o ciorbă sau un “felu’ doi”, așa ca în vremurile bune, așa că am creat Blide pline - fain dining la tine acasa ✅Care e ideea: Îți aducem mâncare gătită de noi, direct la tine acasă, cât să îți ajungă pentru trei zile. 📱Comanzi telefonic, la 0745 252 452, sau ne scrii pe Facebook 🚗 Marți vom face livrările pentru prima parte a săptămânii, iar vineri pentru week-end. 🍯Meniul și prețurile le găsești pe Blide pline - fain dining la tine acasa 💱Plata o vei face cu cardul, la livrare. 
Pentru orice alte detalii, ne poți scrie sau suna. Important e să stai în casă! 🙂 #cluj #staiacasa #delivery #livrare #clujlife #food #mancare
🏠Pentru siguranța tuturor, #StămAcasă, dar aducem spiritul #TIFF în sufrageria fiecăruia, livram filme tari la domiciliu, toate prin @tiffunlimited ⭐Filme italiene de top, Best of @tiffromania, Best of Cannes, comedii, documentare premiate, vor face ca timpul să treacă mai ușor în perioada aceasta de izolare.
📍Descoperiți toate surprizele pe https://unlimited.tiff.ro/
📣Noii abonați beneficiază de free trial extins, de 14 zile.
❤CaranTIFF usor va dorim!

Vrei să organizezi un eveniment în bistro?

Vrei să organizezi evenimente în sălile noastre?

X