-

Evenimente asemanatoare

Magia filmului romanesc ruleaza la Cluj | Noaptea Alba a Filmului Romanesc

20:00

Pasionații de film din Cluj sunt așteptați la cea de-a cincea ediție a evenimentului de mare succes, Noaptea Albă a Filmului Românesc, în noaptea de vineri, 19 septembrie 2014, la Cinema Victoria și Casa TIFF, de la orele 20:00. 

 

Casa TIFF

 

Casa TIFF aduce cinefililor cantități scurte de magie românească într-o selecţie de scurtmetraje româneştiCai putere (r. Daniel Sandu), Ela, Panda şi Madam (r. Andrei Ştefan Răuţu), Brigada neagră (r. Andrei Nicolae Teodorescu),Idle (r. Raia Al Souliman), Mâine, Bach... (r. Mihnea Ciorică) și Treizeci ( r. Victor Dragomir), de la ora 20:00.

 

Iubitorii de film clasic se vor putea bucura la Noaptea Albă de titluri intrate în patrimoniu, semnate de regizorii Lucian Pintilie și Nae Caranfil.

 

De la ora 23:00, la Casa TIFFNiki Ardelean, colonel în rezervă (r. Lucian Pintilie) îl aduce în prim-plan pe maestrul Victor Rebengiuc. Niki este colonel în rezervă. Fiul său tocmai a decedat, iar fiica sa este căsătorită cu fiul lui Florian, vecinul de peste drum. Florian, desprins din atmosfera boemă a anilor '70, este un cameraman amator pasionat a cărui natură de tiran refulat se exercită asupra lui Niki. Florian îl va deposeda pe Niki de tot ceea ce are: bunuri materiale, valori morale, imaginea despre sine însuşi, demnitate, tot ceea ce constituie în definitiv un om. Cu toate acestea, de Ziua Armatei, lucrurile iau un alt curs

 

În vremurile tulburi ale anilor '90, când definitorii pentru România erau: grevele spontane, schimbul de valută la fiecare colț de stradă și visul fiecăruia de a deveni patron, 11 fete frumoase pornesc într-o călătorie cu autocarul către mirajul vieții de artist la Paris. Însoțite de un impresar local dubios (Florin Călinescu), un șofer fără scrupule (Constantin Cotimanis) și o franțuzoaică (Charlotte Rampling). Neprevăzutul apare în persoana soțului uneia dintre fete (Mircea Diaconu), care nu poate accepta ideea că a fost părăsit și pornește într-o cursă de urmărire, condimentată cu furturi de mașini, atacuri armate și răpiri. Asfalt tango (r. Nae Caranfil) rulează la Casa TIFF, de la ora 01:00.

 

Noaptea Albă începe într-o notă enigmatică, de la ora 20:00, la Cinema Victoria, cu Kyra Kyralina (r. Dan Pița), povestea unei frumoase și misterioase femei care, alături de mama sa, ajunge să își vândă farmecele bărbaților. Ecranizarea după romanul scris de Panait Istrati aduce pe marele ecran magia din celebra carte ”1001 nopți”

 

După succesul românesc de box-office Despre oameni şi melci, Libra Film Productions aduce pe marile ecrane una dintre cele mai așteptate comedii ale anului, America, venim! (r. Răzvan Săvescu), ce va rula în premieră şi în cadrul „nopții românești”, de la ora 22:00, la Cinema Victoria. Visul american este dorința tuturor, iar cinci actori, un regizor, un băiețel și ursul său fac primul pas către celebritate și pornesc din Târgoviște la New York pentru a susține un spectacol. Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg, aventurile încep în momentul în care aceștia acceptă un turneu pentru câțiva bănuți. În distribuție îi regăsim pe Mihai Călin, Gheorghe Ifrim, Adrian Văncincă, Tania Popa și Ioana Blaj.

 

La Cinema Victoria, de la ora 23:45, surprizele se țin lanț și în cantități scurte pentru cinefili!

 

Scurt / 4: Istorii de inimă neagră propune patru scurtmetraje pe cât de diferite, pe atât de captivante, care abordează aceeaşi tematică, a sfârşitului.

 

O lume nouă, scurtmetraj realizat de Luiza Pârvu în Statele Unite, inspirat din fapte reale, spune povestea primilor imigranți români din Pennsylvania, 1908. Petru o întâmpină cu afecțiune mută pe Ana, soția vărului său dar, înainte de a ajunge la inima ei, trebuie să îi dea o veste care o va schimba pentru totdeauna. Protegoniștii filmului sunt  Olimpia Melinte, Florin Penișoară și Ioan Ardelean.

 

Scurtmetrajul lui Radu Jude, Trece şi prin perete, recompensat cu o Menţiune Specială în secţiunea Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de la Cannes din acest an, e o adaptare liberă după povestirea În magazie, de A. P. Cehov și surprinde spaima unei fetiţe care trebuie să doarmă la bunicul ei, dar care află că în apartamentul vecin a murit cineva.

 

Kowalski, al doilea scurtmetraj regizat de Andrei Creţulescu, spune povestea a trei bărbaţi care se întâlnesc într-un pub. Primul bărbat are prea multe întrebări. Al doilea bărbat are un plan perfect. Al treilea bărbat nu are nicio şansă. Un scurtmetraj cu Dorian Boguță, Șerban Pavlu și Andi Vasluianu, plus Rodica Lazăr, într-o apariție specială

 

Să mori de dragoste rănită, de Iulia Rugină, a primit Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru scurtmetraj la TIFF 2014. Într-o seară, Andrei și Maria vor auzi pentru ultima oară cântecul omonim al Angelei Similea. Pentru că asta este seara în care fiecare a decis că va muri. De „dragoste rănită”... Iulia Rugină este cunoscută publicului pentru lungmetrajul independent de mare succes, Love Building.

 

Omnibusul Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, proiect independent născut anul acesta la TIFF, unde toate cele patru scurtmetraje au fost prezentate în cadrul Zilelor Filmului Românesc, va fi prezentat în avanpremieră extraordinară la Noaptea Albă a Filmului Românesc și va fi lansat în cinematografe pe 28 noiembrie.

 

Seara românească la Cinema Victoria se încheie cu Al doilea joc, cel mai recent film semnat de Corneliu Porumboiu. Amatorii de sport și film vor îmbina cele două pasiuni în fața marelui ecran. Selectat în secţiunea Forum a Berlinalei, documentarul are o formă neconvenţională: împreună cu tatăl său, regizorul urmăreşte un vechi meci de fotbal înregistrat pe o casetă VHS. Tatăl a fost atunci arbitrul meciului. Între cei doi se naşte o discuţie, care trece peste tema fotbalului, ajungând la politică, represiuni şi amintiri.

 

Intrarea la proiecţii va fi gratuită, în limita locurilor disponibile, cu excepţia filmului America, venim! de la Cinema Victoria, unde accesul se va face pe baza unui bilet redus (7 RON).

 

Evenimente asemanatoare

Proiectie film "Balada trista de trompeta" | Colours of Cluj Festival

22:00

Anul 1937. Dincolo de lumea circului, Spania e în plin război civil. Miliția franchistă întrerupe inopinat reprezentația circului pentru a-i recurta pe toți bărbații. Așa ajung doi clovni, încă îmbrăcați în costume de spectacol, să fie trimiși la luptă. Cu zâmbetul roşu pictat pe față, purtând pantofii de clovn lungi de o jumătate de metru și cu perucă pudrată, Clovnul cel prost devine expresia morţii şi agoniei unei Spanii triste.

 

Joinhttp://on.fb.me/1veFZrt

 

După ce Clovnul cel prost sfârșește într-o baltă de sânge, Javier şi Sergio, doi clovni înfiorător de desfiguraţi, se luptă pe viaţă şi pe moarte pentru iubirea unei acrobate.

Fiecare secvență a filmului lui Álex de la Iglesia este expresia istoriei Spaniei, tristă și veselă în același timp, iar cele două personaje, înarmate cu un zâmbet și o lacrimă, susțin cu asupra de măsură această reprezentare. 

Evenimente asemanatoare

Cu bicicleta prin Tirol

20:00

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI 26 iunie 2014, de la ora 20:00, la CASA TIFF (str. Universitatii nr.6, Sala Pernelor) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema "CU BICICLETA PRIN TIROL" sustinuta de Puiu Chiselita. Intrarea este gratuita. 

 

Facebook eventhttp://on.fb.me/1lNmjWS

 

Va fi o ilustrare fotografica a unor ture cicloturistice prin Alpii tirolezi, zona cu peisaje superbe si multe atractii naturale si culturale, a carei infrastructura si organizare favorabila formelor de turism activ si sport montan nemotorizat ar putea servi sub multe aspecte drept model si pentru dezvoltarea in Romania a turismului cu impact redus asupra mediului.Prezentatorul proiectiei foto si protagonist al turelor, Puiu Chiselita, este membru fondator al Clubului de Cicloturism "NAPOCA" (CCN), are un bogat palmares de turism pe doua roti prin Romania si in strainatate si este bucuros sa impartaseasca celor interesati, in imagini si in expuneri verbale, cele vazute si traite pe bicicleta in acea frumoasa zona montana cu mare traditie turistica si apreciabile preocupari de protectia peisajului.
 

Va asteptam!

 

Cu bicicleta prin Tirol
 

Evenimente asemanatoare

Cinema Perpetuum Mobile

20:00

Casa TIFF prezinta o selectie de scurtmetraje de la a treia editie a Festivalului International Cinema Perpetuum Mobile din Minsk, Belarus. | Intrarea libera. | Facebook eventhttp://on.fb.me/1iKAe8q

„CONCEPTUL SECTIUNII INTERNATIONALE: " OMUL SI SISTEMUL "

OMUL SI SISTEMUL . Omul este o parte a societatii si a sistemului social . Dar, in acelasi timp , omul poate fi si in afara sistemului . Totusi, exista oameni care sunt in afara societatii , exclusi sau uitati , cei care la un moment dat au renuntat si au parasit sistemul.

CINEMA-ul si SISTEMUL . Cinema-ul este un mijloc artistic prin care poti descoperi faptul ca exista astfel de oameni , si arata imperfectiunea societatii . De asemenea , este o modalitate de a ne reaminti unde sa cautam resurse suplimentare , umane si morale , in special . Cei care pot energiza societatea, astfel incat sa faca un pas inainte spre o noua ordine sociala. Un pas inainte spre un sistem care va lua in considerare toate diferentele si particularitatile unui om.

NOI si CINEMA-ul . Misiunea noastra in acest program este de a livra sentimentele si gandurile celor care sunt in afara sistemului , cu scopul de a da o sansa tuturor participantilor la aceasta actiune , astfel incat toata lumea sa vada ca toate problemele noastre umane sunt similare . Noi credem si vom lua masuri, pur si simplu , deoarece comunitatea , societatea , omenirea nu ar trebui sa se opreasca in incercarea de a crea o lume mai buna si pentru a ajuta pe oricine se afla in cautarea dreptatii”

Scurtmetrajele selectate:
Vocabulario/ Vocabulary | Sam Baixauli (Spain) | Fiction, 16 minutes
Typist | Sergei Vlasov (Israel) | Fiction, 8 minutes
Buoy | David Higgs (United Kingdom (Great Britain)) | Fiction, 11 minutes
Strange Fruit | Hili Noy (Israel) | Animation, 7 minutes
Apocrifo/ Apocryphal | Ernesto Fundora (Mexico) | Animation, 8 minutes
Distance/ Distants | Janno Jürgens (Estonia) | Fiction, 24 minutes
The Mass Of Men | Gabriel Gauchet (United Kingdom (Great Britain)) | Fiction, 16 minutes
A2042 | David Castro González (Spain) | Fiction, 1 minute
C4 | Carlos Ignacio Trioni Bellone and Emiliano Germán Brasca (Argentina) | Documentary, 1 minute
The executor | Zhugzhda Daniil (Belarus) | Animation, 7 minutes

Evenimente asemanatoare

Cu bicicleta prin Bucovina si Maramures

20:00

Clubul de Cicloturism "NAPOCA" (CCN) invita publicul clujean JOI 17 aprilie 2014, de la ora 20:00 la CASA TIFF (str. Universitatii nr.6, sala pernelor) la o PROIECTIE DE IMAGINI pe tema " CU BICICLETA PRIN BUCOVINA SI MARAMURES - perle turistice vazute pe doua roti" sustinuta de Radu Mititean. Intrarea este gratuita.

 

Facebook event: http://on.fb.me/Q5IxFE

 

Va fi o ilustrare fotografica a unei ture de doua saptamani, pe bicicleta, derulata de Clubul de Cicloturism "Napoca" in parteneriat cu Uniunea Generala a Biciclistilor din Germania (ADFC) in Oas, Maramures si Bucovina, in cadrul programului de documentare, testare si promovare a turismului pe bicicleta "Bike Romania".

 

Proiectia va reflecta deosebitele valori naturale si culturale ale zonei, incluzand imagini din Cimitirul Vesel de la Sapanta, de la celebrele manastiri bucovinene cu fresce exterioare si de la semetele biserici de lemn maramuresene, de la muzee etnografice si ateliere mestesugaresti traditionale, dar si din ture de mountain biking pe crestele muntilor Gutai, Maramuresului, Rodnei si Obcinelor Bucovinene, prin mai multe arii naturale protejate...

 

Va asteptam!

Evenimente asemanatoare

Cumplit de fericita | Cinemateca la Casa TIFF

20:00

Familia este cel mai important lucru din lume pentru Kaja. În ciuda faptului că trăieşte cu un bărbat care preferă să meargă la vânătoare cu băieţii şi refuză să facă dragoste, ea ramane o optimistă convinsă. Asta-i viaţa!

 

Facebook event: http://on.fb.me/1lMZsKu


Când vis-a-vis se mută 'cuplul perfect', Kaja se luptă din răsputeri să işi ţină sub control emoţiile. Nu numai că aceşti oameni plini de succes, frumoşi, interesanţi cântă într-un cor, dar au adoptat şi un copil - din Etiopia! Noii vecini deschid noi orizonturi pentru Kaja cu urmări pentru toţi cei implicaţi. Iar atunci când Crăciunul se apropie devine evident că nimic nu va mai fi ca înainte.

Film distribuit in Romania de Transilvania Film | Intrarea libera

Evenimente asemanatoare

Balada trista de trompeta | Cinemateca la Casa TIFF

20:00

1937, Spania este consumată de un brutal război civil. Un Clovn Vesel este întrerupt în mijlocul spectacolului pe care îl susţinea pentru a fi recrutat de miliţie. Incă în costumul său, Clovnului Vesel i se dă o macetă şi este angrenat în luptă, unde masacrează cu mâna lui un întreg pluton.

 

Facebook event: http://on.fb.me/1g0xoiZ


Film distribuit in Romania de Transilvania Film | Intrarea libera

Evenimente asemanatoare

Persepolis | Cinemateca la Casa TIFF

20:00

Persepolis este povestea subtilă a unei fete din Iran, ce se desfăşoară în timpul Revoluţiei islamice.

 

Prin ochii personajului principal, Marjane, o fetiţă precoce şi directă în vârstă de 9 ani, vedem cum speranţele oamenilor sunt zdrobite pe măsură ce fundamentaliştii preiau puterea - forţând femeile să poarte văl şi întemniţând mii de oameni. Inteligentă şi neînfricată, ea îi fentează pe "gardienii sociali" şi descoperă muzica punk. Dar din momentul în care unchiul ei este executat fără sens şi bombele încep să cadă peste Teheran în razboiul dintre Iran şi Irak, frica de zi cu zi ce însoţeşte traiul în Iran devine palpabilă.

 

Facebook event: http://on.fb.me/1hnA4Jy

 

Film distribuit in Romania de Transilvania Film

Evenimente asemanatoare

Despre oameni si melci || Cinemateca la Casa TIFF

20:00

Duminica, 6 aprilie, ne intoarce in anul 1992, in Muscel, un mic oras din Romania. Fabrica ARO, detinuta de stat, tocmai a dat faliment si va fi privatizata intr-o saptamana. Cumparatorul este o companie franceza care anunta muncitorii ca fabrica va fi transformata intr-o crescatorie de... melci. George, liderul de sindicat, cauta cu disperare o solutie si are o idee sarita de pe fix.

 

Facebook event: http://on.fb.me/1gTkeG9

 

Despre oameni şi melci, o comedie cu Monica Birladeanu si Andi Vasluianu in rolurile principale.

 

Film distribuit in Romania de Transilvania Film || Intrarea libera || Film inclus in programul "Primavara cafenelelor"

Evenimente asemanatoare

Killing Time || Cinemateca la Casa TIFF

20:00

Marti la Cinemateca va asteptam la o comedie neagra despre doi asasini platiti cu viziuni teribil de diferite asupra vietii si a mortii. KILLING TIME a fost prezentat in avanpremiera la Zilele Filmului Romanesc din cadrul TIFF 2012!

 

Facebook event: http://on.fb.me/1pFKQKc

 

Alaturi de Florin Piersic Jr., din distributie mai fac parte Cristian Ioan Gutău, Daniel Popa, Olimpia Melinte si Florin Zamfirescu.

 

Film distribuit in Romania de Transilvania Film || Intrarea libera

Evenimente asemanatoare

Insulele Capul Verde - Trekking, zambete si peisaje | Proiectie Clubul de Cicloturism Napoca

20:00

Joi, 3 aprilie, prsedintele Clubul de Cicloturism "Napoca", Stefan Roman, va asteapta la o proiectie foto despre insulele Capului Verde.

 

Facebook event: http://on.fb.me/1pxua9y

 

Va fi o ilustrare fotografica a unei recente ture in acest adevarat paradis de drumetii din mijlocul Atlanticului. 

 

Stefan Roman, care ne prezinta aceasta destinatie exotica pentru amatorii de turism activ si sport montan, este printre cei mai activi membri ai Clubului de Cicloturism Napoca in ultimii 10 ani si are un palmares impresionant de ture si expeditii cicloturistice si pedestre de mare anvergura pe aproape intreg mapamondul.

Evenimente asemanatoare

Pe podiumul Alpilor || Proiectie CAR

20:00

Luni vom viziona 300 de imagini din ascensiuni pe cele 3 mai inalte varfuri din Alpi: Dom-4.545 m, Monte Rosa- 5.634 m si MontBlanc- 5.807 m

 

Facebook event: http://on.fb.me/1lm1r8q

 

Prezinta Dinu si Marlene MITITEANU, membri Clubul Alpin Roman Sectia Universitara Cluj

Evenimente asemanatoare

Cine Shuffle #4 || Festival de Film Aleator

20:00

„Cine Shuffle” este un festival de film neconvențional care se adresează realizatorilor amatori de scurt-metraje, inițiat de echipa care organizează Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

 

Facebook event: http://on.fb.me/1iYryja

 

INSCRIEREA: Oricand. Sau mai bine zis, chiar acum! 

 

URMATOAREA EDITIE: 27 martie 2014.

 

Conditii de inscriere:

1.Durata maximă a filmului să fie de 30 minute;

2.Producția trebuie să fie în limba română, subtitrată sau dublată în limba română;

3.Formatul de producție să fie digital (mpeg4 sau avi);

4.Să completezi formularul de înscriere și să trimiți/aduci filmul oricând la Casa TIFF.


Regulamentul de înscriere: http://bit.ly/1fzxlLt

 

Formularul de înscriere: http://bit.ly/18hmGk3.

Evenimente asemanatoare

Venus || Cinemateca la Casa TIFF

20:00

Cu Peter O'Toole, Leslie Phillips si Jodie Whittaker in rolurile principale, Venus spune povestea a doi actori in varsta, Maurice si Ian, care nu au cunoscut niciodata vreun succes cu adevarat notabil.

 

Acum aflati la anii senectutii, continua sa lucreze, desi rolurile pe care le primesc sunt departe de a fi stralucite. 

 

Dar vietile lor confortabile si discutiile voioase de la micul dejun le sunt date peste cap de venirea nepoatei lui Ian, Jessie. Aceasta ii pune repede rabdarea la incercare unchiului ei, dar Maurice este cu totul si cu totul vrajit de pustoaica, asa ca tine mortis sa-i arate locurile interesante din Londra. 

 

Facebook event: http://on.fb.me/1kZvXoq

 

Film distribuit in Romania de Transilvania Film || Intrarea libera

 

Venus

Evenimente asemanatoare

Undeva la Palilula || Cinemateca la Casa TIFF

20:00

Romania, anii ‘60. Serafim, un tanar doctor, primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orasel pierdut undeva pe harta tarii, urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelica.

 

Palilula, un autentic “Macondo” oltenesc, e un loc unde derizoriul coexista cu lucruri fermecatoare; in spital, bolnavii sunt perfect sanatosi, iar una dintre distractiile lor preferate este sa asiste la disectiile de la morga. Restul populatiei e imbecila si fermecatoare, izolata pentru eternitate in betie, petreceri si orgii.

 

Marti, 25 martie, de la ora 20:00, va asteptam la "Undeva la Palilula", film in regia lui Silviu Purcarete

 

Facebook event: http://on.fb.me/1eNDrmY

 

Film distribuit in Romania de Transilvania Film || Intrarea libera

 

Undeva la Palilula | Cinemateca la Casa TIFF

Pagini

Subscribe to RSS - Video
Content

Formular de căutare